Jdi na obsah Jdi na menu
 

Aktuality 2011


31.12. - poslední fotečky roku 2011 - krásná procházka prosečskými loukami se Sárou, Falcem a našimi Dacany.
20.12. - všechna štěňátka jsou již rezervována a dnes opustil CHS první z nich. Černopálený pejsek Arakain odjel do nové rodiny v Rakousku. Přejeme mu krásný život s novými pánečky.

08.12. - !!! POSLEDNÍ DVA VOLNÍ PEJSCI !!! 
Černopálený psík Arakain a harlekýn Assur jsou už posledními volnými štěňátky z vrhu "A" chovatelské stanice Slzy Katharů ze spojení našeho Norbíka a fenky Buggy Mereva.
Veškeré info o štěňátkách najdete na stránkách CHS Slzy Katharů a na telefonu +420 728 795 914 p. Hruška.

ar1.jpg

ar2.jpg

ar3.jpg

04.12. - naší poslední a určitě nejlepší letošní akcí byla tento víkend návštěva Norbích miminek v CHS Slzy Katharů ve Zbýšově, ještě než se rozjedou do světa k novým majitelům. Téměř čtyřhodinová cesta hustou mlhou byla pak odměněna nádherně stráveným dnem s malými Norbíčaty a jejich páníkem Alešem. Cvalíci rostou, jako z vody, jsou zdraví, krásní, nebojácní a plní energie. S malými přestávkami na schrupnutí si s námi celý večer hráli a pózovali k focení. V sobotu jsme podnikli jen krátkou procházku s dospěláky, ale hustá mlha nedovolila fotit. V neděli ráno už nebylo po mlze ani památky a tak nás Aleš vzal na příjemnou procházku okolím Zbýšova a dali jsme si i výšlap na "Haldu".  fotečky Norbích miminek a výtel na "Haldu"

1...jpg

 2...jpg

3...jpg

25.11. - K REZERVACI MÁME UŽ POUZE DVĚ DACANÍ MIMINKA !!! PEJSCI - ČERNOPÁLENÝ ARAKAIN A HARLEKÝN ASSUR. Oba jsou velmi akční, tak že budou velmi vhodní k jakémukoli sportu a výcviku.  Assur má nestandartní ocásek, nebude tedy bohužel vhodný do chovu. Sportu se ale může věnovat naplno a zrovna tak dělat velikou radost své nové rodině.
Milí zájemci volejte +420 728 795 914

ar.jpg

 

as.jpg

13.11. - včerejší den jsme strávili v Praze na Balkáně, jako diváci, na Mistrovství České Republiky
v Dogdancingu. Byla to moc pěkná podívaná, k vidění bylo spousty krásných výkonů. A těm, kteří tento rok splnili podmínky pro udělení titulu Master of Dogdancing byly na závěr celé akce předány ceny v podobě krásného talíře.
Norbíček si dokázal vytancovat titul Master of Dogdancing 1. stupně a stal se tak jediným beauceronem v ČR, který takovýto tilul má!
07.11. - tento víkend, 12. a 13. 11. se výcvikové hodiny nekonají. 
06.11. - do alba "Norbíčata" bylo vloženo několik nových fotografií z 8. dne života Dacaních miminek.
31.10. - vložena pozvánka na Výroční členskou schůzi ZO 30301 BOSIVLK, která se bude konat ve čtvrtek 01.12.2011 od 20:00 hodin v restauraci "Vinkolo" ve Vratislavicích nad Nisou. Součástí schůze bude i placení členských příspěvků na rok 2012. 
30.10. - malá Norbíčata se mají k světu, fotečky z prvního dne jejich života jsou
vloženy do sekce
"Norbo - potomci" 

8.jpg

 

 

 

10.jpg

28.10. - náš člen Zdeněk Jílek s fenou Dorou se dnes zúčastnil závodu "Memorial Václava Pernikla"
v Hořovicích a s body 91 - 94 - 92 se umístil na 5. místě. Gratulujeme!
17.10. - ŠTĚŇÁTKA  JSOU NA SVĚTĚ !!! Dnes Buggy přivedla na svět 7 malých Norbíčat .
4 pejsci - 2 černopálení, 2 harlekýni a 3 fenečky - 1černopálená a 2 harlekýnky. Foto zde
25.10. - každým dnem očekáváme narození malých Norbíčat. Buggy je v 59. dni březosti.

310622_130847367021057_100002873839575_131425_1720655895_n.jpg

24.10. - aktualizována sekce "členové" KK BOSIVLK. Člence Janě Petříčkové a Vendulce přibyla psí kamarádka Terezka, útulková fenečka shi tzu a Milanu Marešovi s Kubou další boloňáček Rex.
21.10. - 5. místo obsadil náš člen Zdeněk Jílek s fenou Dorou na sobotních závodech ve Zdicích. Gratulujeme!
09.10. - stále jsme v kontaktu s chovatelskou stanicí Slzy Katharů a sledujeme, jak se daří Norbíkově nevěstě Buggy. Maminka se už krásně kulatí a má se skvěle. Štěňátka by měla přijít na svět 29.10.

b1.jpg

b2.jpg

b3.jpg 

08.10. - Gratulujeme našemu členovi Zdeňku Jílkovi k úspěchu na zkouškách NZŘ v Hořovicích!
S fenou Dorou /Chilli Dombai/ složil zkoušku ZPS1 na 164 bodů (81-83). Rozhodčí Zuzana Hulcová.

333.jpg

1.jpg

2.jpg 

07.10. - do menu jsme vložili novou sekci CHAT. Máte tak možnost psát si s námi na našem soukromém chatu přímo na stránkách.
04.10. - přikládáme několik nových fotek aneb průřez vývojem našeho cvičáku.

1.jpg

 

2.jpg

02.10. - "BV CUP" - klubový závod dle ZVV1 se z důvodu malého počtu závodníků nekonal.
26.09. - včera byla u Norbíkovy nevěsty Buggy Mereva potvrzena březost!!! Vypadá to na 6-8 štěňátek. Krásné, máme velikou radost a Buggy přejeme hodně zdraví a sil!!! 

12.09. -  tento víkend nám začal už čtvrtkem. Navečer jsme vyrazili směr Mladé Buky do areálu Retroparku Dolní Sejfy, což bylo výchozí místo treku "Krkonošská tlapka".
Od 21,00 hodin meeting - nafasování itinetáře, mapy a nejdůležitějších informací.
Přenocovat jsme se rozhodli v autě, abychom nemuseli platit celkem drahou chatku, jenže na nás čekalo nemilé překvapení - jakýkoli bivak, byť i ve vlastním autě 200 Kč/osoba. Dost drsný. Takže jedna noc v našem "Zeuskovi" se celkem prodražila.
Počasí: půlnoc - zatím stále prší .
Půl páté ráno: již neprší, na nebi hvězdičky, snídaně, vaříme griottku do termosky... určo příjde cestou vhod . Od půl 6 veterinární přejímka, kontrola povinné výbavy a něco málo po 6 start! Vyrážíme na cca 53 km dlouhou trať MID.
O trase se nijak rozepisovat nebudu, itinetář a mapu se pokusím přidat k fotkám.
Jen ve stručnosti, jak asi by se jednoduše dala popsat trať: Pro zkušené trekaře asi klasická, běžná trasa. Ovšem pro nás, nezkušené začátečníky by se trek mohl jmenovat " Sadisté masochistům" , kde si obě strany přišly řádně na své .
Délka našeho MIDu nebyla nijak hrozná, kompenzovala to ale náročnost výstupů a hlavně hoodně ostrých, několikakilometrových sestupů opravdu těžkým terénem. Bohužel ani fotky na těchto místech nebylo možné udělat, jelikož veškeré soustředění padlo na každičký náš krok a šero a mlhavo tomu nijak nepomohli. 
Ale celkově shrnuto: značení, až na malé vyjímky, dobré, počasí paráda a hlavně - DOŠLI JSMEE!!! Naši hafíci to zvládli bravurně, bez úrazu, bez odřených tlapek. Norbík i v posledních metrech stále při chuti a v plném tahu. S časem 15,21 hodin jsme si vyšlapali krásné 3. a 4. místo .Výsledková listina zde

Treku se taky zúčastnila Káča s Dýnym, ale těsně před zapózováním obou brášků pro společnou fotečku se kluci drobátko "chytli" a Norbík schytal od brášky kousanec do nohy. Ale nic vážného, co by Norbíka omezilo v cestě. 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

03.09. - Závod Pchery  - náš nejaktivnější člen Zdeněk Jílek s fenkou Dorou obsadili krásné 5. místo s body 98 - 76 - 85 a pohár za nejlepší stopu. Gratulujeme!!

27.08. - ve čtvrtek přijela za Norbíkem nevěsta, krásná Buggy Mereva! 
Krytí se vydařilo, i když pravda, jednoduché to nebylo. Nekonečně dlouhé hry a škádlení a desítky marných pokusů, až už jsme se báli, jestli se to vůbec vydaří. Přeci jen oba poprvé... Naši pomoc naprosto odmítali a tak nezbylo, než naši zamilovanou dvojici nechat, ať si poradí sami. A vyplatilo se.. Norbík nás přesvědčil, že je opravdový chlapák a že si na nešiku jen hrál, aby nás pozlobil . Zde jsou jejich
 "svatební" fotečky.
Více informací najdete v sekci "Norbo - chovnost a krytí" 

1.jpg

 2.jpg

3.jpg

27.08. - našim členům se daří . Opět Zdeněk Jílek, opět Dora, opět ZVV1, ale tentokrát závod v Rokycanech a tentokrát místo 3. s body 96 - 90 - 85. Šikulky, blahopřejeme !!

08.08. 
- náš člen Zdeněk Jílek s fenou Dorou /Chilli Dombai/ se v sobotu zúčastnili závodu v Březnici
v kategorii ZVV1 a s body 96 - 82 - 81 se umístli na pěkném 7. místě  . Gratulujeme !!!

06.08. - dnes jsme s partičkou známých dali parádní výlet v podobě výstupu na Sněžku. Další super potrénování na DT. Sice to dalo pouhých cca 13 km, ale těch 1602 m to vyrovnalo . Našly se tedy i slabší kusy, co daly přednost lanovce, ale my ostatní jsme si celou trasu pěkně vychutnali po svých. A stálo to za to.
Počasí celkem ušlo, krátký deštík nás chytl až při cestě dolů a ačkoli byl vrchol Sněžky téměř pořád v mracích, pár foteček se podařilo....mrkněte zde

1.jpg

2.jpg

3.jpg

27.07. - Norbíček dnes slaví 4. narozeniny! Moc gratulujeme a přejeme hodně zdraví a mnoho dalších úspěchů a krásných chvil se svými lidskými parťáky 

24.07. - přidány propozice a přihlášky na podzimní výcvikové kurzy. Více v sekci "Pořádáme..."

23.07. - dnes jsme se vrátili z výcvikového tábora v Lázních Bělohrad. Jelikož jsme tam byli jen na jeden týden, nestihlo se toho mnoho udát a počasí nedovolovalo ani moc fotit. I přes to ale náš klub slaví úspěchy.
Z čtyřčleného zastoupení - Léňa + Norbík, Trenér + Kazan, p. Jílek + Dora a Milan Mareš s Kubou si dva odvezli úspěšně složené zkoušky. Ve čtrvrtek p. Jílek s Dorou zmákli ZVV1- pískal pan rozhodčí Jánský a v pátek Norbík IPO - 1- pan rozhodčí Hodek. Jako by nestačila nervozita, zkoušky nám taky značně ztížil dvoudenní silný déšť a vítr, o to větší ale máme radost, že jsme to zvládli  Nejsilnější zkouškařskou dvojicí
(3 složené zkoušky) byla Maruška Hartmanová s vlčicí Black Shadow ArQeVa - potenciální Kazánkovou nevěstou   Zde je pár fotek
 

12.07. - trénujeme na trek! Dneska jsme s kamarádkou Jáňou vyrazily do Jizerek na celodenní výlet. Přes Harcov, Maliník, Novou Louku na Černou Nisu, potom dál na další přehradu - Josefův Důl a odtud přes Prezidentskou chatu, rozhlednu Královku zpět na Maliník a stejnou cestou domů. Kolik jsme našlapaly kilometrů, ani nevím, počásko bylo super, takže fakt vydařený den.Fotky zde

3.jpg

2.jpg

1.jpg

03.07. -rozhodli jsme si vyzkoušet i další, námi zatím nepoznané, bezesporu zajímavé odvětví kynologie a tak tuto sobotu proběhlo naše první seznámení s dogtrekkingem. Absovlvovali jsme trek s názvem "Bloody walk over Krkonoše". No, pro začátek jsme raději zvolili pouze cca 30ti kilometrovou kategorii "Tur." Ostatní kateforie MID a LONG byly zároveň i přeborem českých národních plemen. Trať byla vytyčena Krkonošským národním parkem, chválíme kvalitní značení i super objednané počasíi závěrečné příjemné posezení. Celá akce se nám moc líbila a určitě tím naše "trekování" nekončí  .... v hlavách se nám tak zrodila myšlenka, třeba někdy v budoucnu nějaký takový trek také uspořádat.... naší účastí jsme posbírali několik málo zkušeností, tak uvidíme... Foto zde

1.jpg

2.jpg

3.jpg

25.06. - dnes jsme si zajeli vyhrát závod "O pohár obce Lázně Libverda" . Letos náš druhý start v kategorii ZVV 1 dopadl moc pěkně.Odvezli jsme si dva poháry a to za 1. místo s body 87 z poslušnosti a 89 z obran.
Tím i překvapivě nejlepsí poslušnot závodu. V kategorii "zádrž na 100m" jsme se se 100 body umístili šestí. Kazánek startoval v ZM, se 72 body byl na místě osmém. Celý závod, který posuzoval pan rozhodčí Jiří Pružina, byl jako vždy moc pěkný a rádi se tam zase za rok vrátíme.
 Foto zde

222.jpg

06.06. - první červnový víkend byl ve znamení vlků. V Nadějkově u Venci na táboře se v neděli konal svod a bonitace ČsV, posuzované Aničkou Šimáčkovou a Danou Matušincovou.
Péťovi, který figuroval povahy, se "nepodařilo vyhnat" ani jediného vlka .
Až na jdednoho, který se odmmítl nechat změřit, úspěně prošli všichni přítomní vlci.
Bonitaci předcházel sobotní den otevřených dveří a dětský den, to jsme divákům předvedli malou ukázku
z výcviku poslušností, obran a Norbík i několik prvků dogdancingu.
Po večerech pak u ohně Hogo a jeho dvanáctistrunná kytara zajišťovali neustálý přísun písniček - tedy pokud zrovna neladil , dobře jsme se bavili, počasí nám také přálo, takže další vydařená akce za námi.
 Foto z víkendu zde

1.jpg

3.jpg

2.jpg

 

01.06. - AHOJ VŠEM!
Tak
 tu konečně jsme s tou dlouho slibovanou změnou 
Máme vlastní klub - ZO MSKS 30301 BOSIVLK.
Založením klubu se tu mnoho nezmění.... stránky nadále zůstávají v prvé řadě o nás a našich milovaných hafanech. Odedneša je jen rozšiřujeme o novou sekci - KYNOLOGICKÝ KLUBBOSIVLK. Najdete v ní zajímevé informace o dění v klubu, členech, námi pořádaných akcích a pod
. Vše, co budeme pořádat, bude v "Akcích 2011" vyznačeno červeně, v sekci KK BOSIVLK pod odkazem "Pořádáme...."
Tímto Vás také srdečně zveme na naši první akci -"BV CUP"- 1.ročník závodu se zápisem zkoušky dle ZVV1. Tímto závodem se cvičák v Roztokách u Jilemnice oficielně rozjede. Propozice a přihlášky ke stažení najdete v sekci "Pořádáme.." a "Akce 2011". Je ještě velmi brzy a tak budou propozice postupem času poopraveny a doplněny.

 

logo-negativ.jpg

 

30.05. - o uplynulém víkendu se konal sraz beauceronů v kempu "Červená stráň" u Mšece. Cestu tam jsme pojali výletně. Nechtělo se nám totiž kodrcat se přes Prahu a tak jsme jeli cestou sice  delší, ale o to pěknější. Jako zastávku na trase jsem si dali výšlap na zříceninu hradu Ronov. Foto zde 

Po úspěšném zdolání hrůzně vypadajícího kopce jsme pokračovali dál směr Slaný, Mšec. Samozřejmě jsme se nevyhnuli bloudění po okolních vesnicích, nakonec se nám ale kemp podařilo najít. No, první dojmy snad ani nebudu komentovat. Nestačili jsme se divit, za jakých podmínek a na jakém místě se dá "provozovat" kemp . Ale jdeme dál... 
Sobota už byla o něco málo lepší, přijelo pár dalších bosíkářů, ale i přes to mi přišel počet lidí i psíků a celkový zájem o sraz poněkud slabý. Lidi, se kterými bych se bývala ráda viděla nedorazili, nakonec z celé bandy přítomných jsme znali jen Norbíkovu "maminku" Marcelku s rodinou.
Abych ale nepsala jen samá negativa, seznámili jsme se s fajn lidičkama Alešem a jeho ženou a jejich černou krasavicí Buggy a vypadá to, že si tím Norbík našel nevěstu .
Tak jsme hned vyrazili na společnou seznamovací procházku a zdá se, že v sobě Norbík a Buggy našli zalíbení . Odpoledne dal Péťa kousnout všem cvičícím bosíčkům a trochu se potrénovaly i poslušnosti.  Na noc pak byla připravena bojovka, kde si psíci mohli vyskoušet avizaci. Norbík uspěl, jako jeden z mála.... potěšil.
V neděli se už jen schůzovalo. Závěrem klubové schůze nám byl předán krásný diplom i pohár za Klubového šampiona práce 2011.
A hned po skončení schůze vyrážíme na cestu domů, ovšem se zastávkami po návštěvách u příbuzných. Jak jinak, opět bloudíme.. a to tak, jeko ještě nikdy před tím .
Celkově shrnuto.... celý víkend tak nějak hrůza, celkem velkým zklamáním pro mě byl nejen kemp, účast na srazu, ale i vzájemné vztahy a celkový chod klubu.
Ale všechno zlé je k něčemu dobré... Norbík alespoň našel nevěstu, což je úplně suupeeeer .Foto ze srazu 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

21.05. - dnes jsme v Hrádku nad Nisou absolvovali s Norbíkem poslední zkoušku dogdancingu 1. stupně, a to divize D - DwD1. Zkoušky posuzovaly rozhodčí Petra Malá a Vanda Gregorová. I přes to, že se nám zasekla hudba s zkoušku jsme museli znovu navázat, podařilo se nám ji splnit na krásných 36 bodů z celkových 39, takže stále na výbornou! Tím jsme splnili podmínky pro udělení titulu Master of Dogdancing 1. stupně . Cenu za tento titul budeme přebírat někdy v listopadu na MR DD. Foto zde 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

10.05. - našli jsme s Norbíkem zalíbení v dalším zajímavém odvětví kynologikého sportu - bikejöring. Pokochejte se jízdou ......... z pohledu mushera 

02.05. -  opět po delší době ...... akce se nám pomalu rozjíždějí - máme za sebou první pořádně nabitý víkend. Tedy popořadě:
Nejprve se musí pochlubit Kazánek, který nasbíral dostatek bodů na ocenění "Nejlepší pracovní jedinec ČsV roku 2010".  Vyhlášení bylo sice už před 14 dny na schůzi KCHČSV v Roudnici nad Labem, ale jako naschvál jsme byli bez auta a tak nám Kamila Nováková cenu předala až tenhle víkend v Nadějkově.

Právě malý kousek od Nadějkova proběhla naše už dlouho plánovaná akce - výcvikový víkend v kempu Javorová skála. No, spíše jsme to pojali jako dovču s výcvikem a kdo se k nám přidá, ten se přidá. Nakonec za námi dorazil jen táta s Dorou a na chvili i Lojza s Evičkou a Zdeničkou. Výcvik byl bezva, konečně jsme se taky dokopali i na první letošní stopu .

V sobotu navečer, ač se strachem, že mě upálí, jsme zažehli oheň a po buřtové večeři jsme zajeli navštívit lidičky dolů do tábora v Nadějkově. Tam také proběhlo ono slavnostní předání již zmiňovaného poháru pro Kazánka. K mojí smůle i tady byla připravená velká vatra , po 8 hodině vypukla Vašíkova "ohnivá show" ..... no nechybělo mnoho a tábor mohl lehnout popelem . Ale dobrýý, Péťa mě nedal , byla jsem ušetřena .... naštěstí měli čarodějnici už připravenou a tak jsme poseděli, pokecali a také přijali pozvání na nedělní "Prvomájový závod" a to v plném znění dle řádů NZŘ a IPO pod píšťalkou Haničky Golhové. 
Přihlásili jsme se do kategorie ZVV 1 a dokonce to zprvu vypadalo, že čévéčka porazí bosíky , Dacánek se předvedl jako superzbrklouš, stopou mě protáhl takovou rychlostí, že ani nestihl zaregistrovat předměty 
a tak nám Kazánek dal 4 body ve stopách. Ale na poslušnosti na nás už neměl . Vysloužili jsme si krásných 93 bodů. No a obrany? Norbík zabil Pittbulla na pěkných 82 bodů. Nakonec jsme získali parádní 3. místo a další pohár do sbírky. Kazánek skončil 6.
Figurovat měl původně Luboš Jonáš, ale jelikož Vašík likviduje figuranty na potkání , pro zranění kolene musel jeho práci zastat Pavel "Pittbull", ale i ten našim hafanům mooc chutnal.

Celkově shrnuto - bezvadné zahájení letošní sezony    foto z Javorovky zde a foto ze závodu zde

1.jpg

 2.jpg

3.jpg

05.04. - tak jsme si byli o víkendu zase pocvičit v Hrádku........ Kazánek se krásně vyřádil s talířem a Norbík se zase předváděl, jako asistenčí pes  foto zde. A máme nejen fotky.... pustili jsme se i do natáčení videa . Jsou to takové první pokusy, žádná extra kvalita, postupně se snad budeme zlepšovat.Video "trochu jinak" zde

1.jpg

2.jpg


3.jpg

 

 14.03. - ahoj všem po dost dlouhé době  .... konečně je počasí už trošičku jarnější a tak jsme si zajeli zakousat na cvičák v Hrádku. Naši hafani ze sebe konečně dostali hromadu energie, nastřádanou ze zimního lenošení. Foto zde 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

13.02. - tak máme za sebou první letošní akci - setkání a výcvik ČsV v Jincích. Sešlo se kolem 10ti lidí
a pejsků, nejen plemene ČsV. Trocha cvičení, trocha kousání, pak pokec v klubovně.... Jen to počasí se v neděli moc nevydařilo..
 

pan Krbec + Gita
 

Trenér + ČsV
 

Maruška Hartmannová
 

09.02. - táák lidičky, další novinkou je, že jsme jsme pro Vás založil i Skype a ICQ na kterých nás můžete také kdykoli kontaktovat 
Na Skype nás najdete, jak jinak, než pod jménem "bosivlk" a na ICQ pod číslem 615-345-967

08.02. - přidáváme pozvánku SKS TARTu na letní výcvikový tábor "Poustevna - Sorkov u Chebu" 2011.
Více informací na stránkách 
www.skstart.cz

01.02. - kouzelné víkendové sluníčko nás vytáhlo na výlet a tak jsme prošli celý Prosečský hřeben.
Hafani se báječně vyřádili ve sněhu tak, že večer padli únavou.... a my s nimi   foto zde 

 

31.01.
                                                                    

31.01.  

31.01.
 

15.01. - Norbíkovi byl udělen titul Český Šampion 

08.01. - aktualizovány propozice na výcvikový víkend v kempu Javorová skála - přidán termín a mapa

04.01. - VÁŽENÍ PŘÁTELÉ, ZVEME VÁS NA JARNÍ VÝCVIKOVÝ VÍKEND V KEMPU JAVOROVÁ SKÁLA 
Již na podzim loňského roku jsme zde zmínili nápad uspořádat výcvikový víkend, nebo spíš takové přivítání jara spojené s výcvikem v kempu Javorová skála.
Myslíme, že přišel čas Vás s naší myšlenkou blíže seznámit..... podrobnosti v
 Akcích 2011

01.01. -       V  Í  T  Á  M  E     V  Á  S     V     R  O  C  E     2  0  1  1    

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 24.12. - VŠEM NÁVŠTĚVNÍKŮM NAŠICH STRÁNEK I JEJICH ČTYŘNOŽCŮM PŘEJEME KOUZELNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY PROŽITÉ V KLIDU, POHODĚ A ZDRAVÍ. DO NOVÉHO ROKU PAK JEN SAMÉ ÚSPĚCHY NEJEN KYNOLOGICKÉ, ALE I TY OSOBNÍ 
 

pf5.jpg

23.12. - přidáváme pár nových fotek, které by se mohly jmenovat "Jak Táhlo a Netáhlo poprvé společně táhnou" . Naši hafani dostali první lekce mushingu. Kazánek zatím moc nechápe, či chápat nechce , za to Norbíka to náramě chytlo, tak uvidíme, jestli se sehrají.......protože...........ve dvou se to lépe táhnee 

20.12. - konečně dnes dorazily papíry z plemenky, přeregistrace proběhla, takže KAZÁNEK JE CHOVNÝ !!!

17.12. - přidáno pár fotek ze sněhového řádění 

12.12. - včera se v Jincích v Sokolské zahradě konal tradiční sranda závod s názvem "O kapra Karla Hartla" aneb čévéčka proti zbytku světa . Zábavného souboje se zúčastnilo na 30 závodníků, Kazánek samozřejmě nechyběl, trdě bojoval za vlky.. Soutěžilo se v disciplínách jako slalom s vejcem na lžíci, přenášení psa, odložení s přivoláním, skok přes překážku a závěrečný běh hlubokým sněhem do prudkého kopce, zakončený jak jinak, než frťanem . Celou trasu ještě ztěžoval soutěžícím "slušivý" kabát. Souboj byl velmi napínavý, ale bohužel svět byl letos silnější, než čévéčka . Ani Kazánek situaci nezachránil, vybojoval až 24. místo.... Sám pan Karel Hartl pak pogratuloval každému závodníkovi, předávaly se diplomy a každý si vytáhl svou cenu z "pytle plného překvapení". Následovaly ukázky služebního i loveckého výcviku a dogdancingu. Celá akce byla zakončena posezením s panem Hartlem v přilehlé restauraci Sauna.  foto zde 
................. a mimochodem ................ tipnete si, čí hlava je to na diplomu?? 

O kapra Karla Hartla

O kapra Karla Hartla

O kapra Karla Hartla

06.12. - tak jsme se těšili na včerejší vánoční srandazávod v Hrádku, ale bacil byl bohužel silnější . Celou neděli jsem proležela v posteli a Norbík jen smutně koukal ven. Musím mu to vynahradit a jít se s ním vyřádit do sněhu 

28.11. - včera se konala v ZKO Hořovice výroční členská schůze, na níž jsem byl jmenován "Psovodem roku". Kazánek má tak další pohár ............... jooo, vyplatí se mít čévéčko 

21.11. - Kazánek se letos zakousl do zkoušek, jako pes a tak má za sebou další! Dnes v Hořovicích složil
ZPU - 1 a dokonce na mnohem lelpší body, než Norbík ! Pan rozhodčí Rudolf Baudyš ohodnotil Kazánkův výkon 134 body, známkou "Velmi dobrou"   .....co dodat.......čévéčka zase vedou........

20.11. - dnešního závodu na Dobříši se z nás nakonec zúčastnil jen táta s Dorou /Chilli Dombai/ a jenom
o pouhý bodík přišel o první místo v kategorii ZM. Dora se konečně probudila a tak budou výsledky učitě pořád lepší a lepší .

 

rt.jpg

r2.jpg

r1.jpg

06.11. - u Vlasty Vitáka na cvičáku v Jincích se dnes konaly zkoušky IPO. Náš šikovný Kazánek splnil svou již šestou zkoušku a to BH na krásných 82 bodů  ........... prostě plemeno budoucnosti............... 

28.10. - v Hořovicích se dnes již tradičně konal závod s názvem "Memorial Václava Pernikla". Kazánek se zúčastnil v kategorii ZM a skončil na 9. místě. Norbík nezávodil, protože panička bohužel musela do práce 
a tak mezi tím, co Kazánek makal,  se Norbík naplno věnoval gaučingu  .......... a že mu to šlo na výbornou.......

 

19.06.10-198.jpg

17.07.2010-117.jpg

pa060056.jpg 

17.10. - včera se Norbík zúčastnil speciální výstavy beauceronů v krásném prostředí Premonstrátského kláštera v Milevsku. Nastoupil do třídy pracovní. Konkurenci nám dělal Tyros z Koláčkova ranče......... a taky nás porazil . Pan rozhodčí Miroslav Dobák nám ale udělil titul Res. CAC, takže si nijak nestěžujem . A ještě jsme si i zacvičili a udělali ukázku z obran. Ve třídě vítězů pak nastoupil i náš bráška Daggase, ale bohužel jsme byli jediní zástupci CH Z Dorky .  Ani počasí nebylo zrovna nejvhodnější a tak je fotek pomálu,
no a o kvalitě se taky mluvit nedá..... foto zde 

A co se týče ubytování....... abychom nemuseli na výstavu vstávat moc brzy ráno, rozhodli jsme se přespat někde poblíž Milevska. Vyčmuchali jsme krásný kemp "Javorová skála" v obci Ounuz a místo se nám tak moc zalíbilo, že nás přivedlo na myšlenku uspořádat tam nějaký výcvikový víkend či týden......... ale k tomu se v nejbližších dnech ještě vrátíme a nápad podrobněji rozepíšeme 

1-016.jpg

  1-072.jpg

1-085.jpg

08.10. - !!! PROSÍM POMOZTE !!! Dne 06.10. se ztratil Kazanův bráška Uran z Litavské kotliny. Slyší na jméno Argo. Naposledy byl spatřen v obci Osová Bitýška u Velké Bíteše. Číslo mikročipu: 972000000864332. Pokud by jste někdo měl nějaké informace prosím dejte vědět na +420 775676788. Díky!!!

03.10. - včera jsme jeli s Kazánkem do Roudnice nad Labem, kde se konal svod a bonitace ČsV. Posuzovatelkou byla Anna Šimáčková. Svod se Kazánkovi zrovna moc nelíbil, trochu zazlobil a dělal,
že se bojí. Když jsme mu ale pohrozili, že si ho upečem k večeři, uvědomil si, že bude asi lepší, nechá-li se
v klidu změřit . Bonitace tak už proběhla v pořádku a Kazánek byl ohodnocen kódem OG. Bonitace se zúčastnili i další zástupci Litavské kotliny a to Kazánkův bratr Uran, dále pak Sirius a Rita.
 
Foto zde 

1.jpg

     3.jpg

 2.jpg

30.09. - dnešní návštěva veteriny proběhla bez rentgenu, poněvač Norbísek už od rána chodí po všech čtyřech a skoro nekulhá . Dostal ještě lék na tři dny a pokud se mu to po dobrání léku nezhorší, rentgen nebude potřeba .

29.09. - včera jsme se vrátili z Nadějkova, z ukončení sezony VAMAtrempu.......... počasí nám vůbec nepřálo, téměř celý prodloužený víkend nám propršel a tak nemáme jedinou fotečku. Jen v pondělí se na chvíli počasí umoudřilo, tak jsme hned vyrazili i s Jáňou a Vendik na okružní výlet okolím Nadějkova. Bohužel si Norbík svou zbrklostí pohmoždil zadní nohu a to tak, že ani nebyl schopný dojít do tábora po svých .
Tak Péťa s Kazánkem museli dojít pro auto a vrátit se pro nás.
Dnes byl Dacánek u pana dokrora, dostal protizánětlivou injekci a zítra nás čeká ještě rentgen. Doufáme jen, že je tlapka jen namožená a nic vážného to nebude.

18.09. - dnešek byl pro Kazánka i mne velkým dnem. Zúčastnili jsme se totiž Mistrovství ČR ve výkonu ČsV
v Roudnici nad Labem a věřte nebo ne, Kazánek obhájil titul Mistr ČR ve stupni ZVV 1 . Obdržel parádní pohár a ještě další dva za 1. místo ve stopách a 1. místo v poslušnosti. Nechali jsme za sebou tátu Ohniváka
i Vencu s Tarou 
  Fotečky zde  

13.jpg    

12.jpg

11.jpg

14.09. - tak máme za sebou i poslední tábor a to v Nadějkově. Cestou do tábora jsme si ještě dali zastávku na cvičáku ve Zdicích. Péťa tam chytal zkoušky a mě drze přihlásil , A tak díky jemu máme složenou zkoušku ZPS 1 . Posuzoval pan rozhodčí Josef Hlaváček a nám se podařila nejlepší poslušnost - 96 bodů.
Ani v Nadějkově jsme nezaháleli, trénovalo se na stopy a parádně jsme si zakousali na Packu a Láďu. Tréning se vyplatil, Norbík složil zkoušky FPr 3 a SPT 1 a Kazánek ZM a ZMT .Foto z tábora
Z tábora jsme s Norbíkem jeli v neděli rovnou na cvičák v Hrádku n.N. kde jsme si vytancovali zkoušku F 1 na výbornou. Foto z dogdancingu 

1.jpg

2.jpg

111.jpg


16.08. - nazdárek všem! Po poněkud delší odmlce se konečně hlásíme s informacemi o LVT v Bělčicích. Až na počáteční potíže s ubytováním a nucený kemping u "Polívky" proběhl tábor vcelku v pohodě. Nakonec jsme ale zabrali tu nejlepší chatičku v zadní řadě, kde byl klid a dobrá parta přátel. Velice nás potěšila přítomnost Kazánkova tatínka Ohniváka z Molu Es a jeho paničky Kamily. Ti nám předvedli, že Kazánek má být opravdu po kom šikovný a talentovaný. Jinak lidí bylo míň, než předchozí léta, ani se moc nepařilo a neponocovalo. Takže celkem klidových 14 dní . Výcvik samozřejmě probíhal dle stanoveného harmonogramu, poctivě se trénovalo na zkoušky. S Kazánkem se nám podařilo složit zkoušky ZOP a za příšerného lijáku ZVP 1 . Norbík zmákl zkoušky ZPU 2, FPr 2 a ZPO 1. Taky super , máme z výsledků velikou radost. A když nám zbylo trochu volna, chodili se hafani koupat do blízkého, již zmíněného rybníčku "Polívka". Kazánek se tam naučil bezvadně plavat a ke konci tábora už pro něj obří skoky byly hračkou. Foto zde 

 1.jpg

 2.jpg

 3.jpg

11.07. - ZAKLÁDÁME NOVÉ SPOLEČNÉ STRÁNKY PRO NAŠE HAFANY !!! 

 norbik.jpg

      k-n.jpg

           kazanek.jpg